Home > 店長ブログ

店長ブログ

Archive:2017年04月

ひよこ豆のポタージュ(Potaje de Garbanzo, Chickpea Soup)

とにかくキューバ料理には豆料理が多いです。黒豆のポタージュは有名ですが、このひよこ豆のポタージュ(Potaje de Garbanzo, Chickpea Soup)もよく食べられます!ガーリックや塩味のきいたチョリソー(スペインのソーセージ)を入れて作ります。キューバ人の元気の素は様々な種類の豆を使った温かいスープなのかもしれません。

画像に含まれている可能性があるもの:食べ物

エビのアヒージョ Ajillo de Camarones ( shrimp’s ajillo)

English version below
アヒージョはスペインの影響を受けたキューバ料理にもあります!当店のアヒージョでお出ししているエビは築地の専門業者さんから取り寄せています。唐辛子風味の塩味が効いたニンニクオイルで食べるバゲットも美味しく、ワインがどんどん進みます!
ajillo ( Garlic marinade) is one of the dishes that made its way into Cuban culinary tradition via Spain.These days, Ajillo de Camarones, ( shrimp’s ajillo) can be found in our menu. Ajillo goes well with wine, specially the one we are serving since we are getting top quality shrimps from a provider in Tsukiji, a reference point for quality sea product in Japan. Wine goes down smoothly leaving a great aftertaste.The garlic marinade shrimp stock that is left makes a special dip for your bread. There is no waste on this dish.

画像に含まれている可能性があるもの:食べ物

ブニュエロ Bunuelos (Yucca Doughnut Fritter)

ブニュエロ Bunuelos (Yucca Doughnut Fritter)は中南米でよく食べられているおやつですが、キューバのブニュエロはユカ(キャッサバ芋)を入れて作ります。ほんのりアニスと香りと適度な甘さで見た目からは想像できない上品な味はアイスクリームと一緒に食べると病みつきになる美味しさです!
ちなみにキューバではクリスマスイブに食べるお菓子です。

画像に含まれている可能性があるもの:食べ物
画像に含まれている可能性があるもの:食べ物
1 2